Scampi's met Aglio e Peperoncino

Ingrediënten (4 personen)

  • Scampi's
  • Extra vergine olijfolie
  • Aglio e Peperoncino

Bereidingwijze

Marineer de scampi's een dag van tevoren met de peper kruiden. De scherpe kruiden trekken goed in de scampi's en komen vol te zitten met smaak. Verwarm een grilpan met de olijfolie en laat de olie opwarmen. Gril de scampi's tot ze lekker gaar zijn. De kruiden komen perfect tot hun recht en dat zult u zeker proeven.

Serveertips! serveer samen met:

  • Pasta's
  • Salades
  • Risotto

Salade met tonijn en artisjok

Ingredienten 

  • Tonijn
  • Extra vergine olijfolie
  • Peper en zout
  • azijn
  • Rucola
  • Veldsla
  • Artisjok tapenade

Bereidingswijze

Pak de tonijn en gril deze kort in een scheut olijfolie, peper en zout. Laat dit even aan en meng ondertussen de veldsla met rucola. Meng een paar lepels artisjok tapenade met een scheute azijn en extra vergine olijfolie. Voeg de gegrilde tonijn met de sla mix in een mooie grote kom. Garneer het af met de dressing van artisjok. Simpel maar heerlijk van smaak.

 

Pikante dipsaus

Ingredienten:

  • Piccantina tapenade
  • Kwark of mayonaise

Bereidingswijze

Meng de piccantina met wat kwark of mayonaise om de dip lekker fris te maken. Combineer de twee ingrediënten na eigen smaak. Wil je de dip wat pittiger? Schep 2 eetlepels tapenade in een kom samen met 1 eetlepel mayonaise.

Heerlijk als dip voor brood, maar ook om snackgroente zoals wortel, bleekselderij en komkommer mee te dippen! Dit recept valt natuurlijk ook te combineren met al de andere tapenades van Digusti!